Sijoittajan kirjasto

Takaisin kirjaston alkusivulle


Lihakirves ja leimakirves

Kirjoittaja: Niklas Herlin
Julkaistu: 2001
Osta Lihakirves ja leimakirves Info kirjakaupasta
Vapaa toimittaja Niklas Herlin on työskennellyt yritystutkijana Teollistamisrahastossa 1986-87 ja taloustoimittajana Kauppalehdessä, Suomen Kuvalehdessä ja Ilta-Sanomissa 1987-2001. Herlinin kirja Osake keskustasta –taloussanastoa ujoille julkaistiin lokakuussa 2000.

Suomessa konkurssista ei saa puhua, mutta maailmalla se ei ole yhtä pyhä ja salaperäinen asia.

Vaikka kymmenen vuoden takaiset taloudelliset syöverit toivat konkurssin osaksi monen suomalaisen arkea, siihen liittyvä mytologia elää vieläkin voimakkaana. Siitäkin huolimatta, että konkurssi on vain yksi, joskin joskus dramaattinen juridinen toimenpide muiden joukossa.

Niklas Herlin riisuu kirjassaan Lihakirves ja leimakirves tämän juridisen toimenpiteen alastomaksi. Herlin kertoo konkursseista monta inhimillistä ja dramaattista, paikoin hauskaakin tarinaa ja paljon faktaa. Konkurssin tekeminen ei ole rikos, vaikka konkurssirikollisiakin on olemassa.

Herlin antaa puheenvuoron paitsi konkurssin tehneille yrittäjille, myös pankinjohtajille, verovirkamiehille, juristeille ja konkurssia vierestä seuranneelle omaisille. Kirjassa käydään läpi suuria ja pieniä konkursseja ja kaikkea sitä, mikä liittyy konkurssiin. Kirja ei etsi syyllisiä vaan raportoi asioista niin kuin ne tapahtuivat. Samalla Herlinin kirja on terve muistutus siitä, että konkurssi voidaan tehdä vieläkin.
Lähde: Bookplus


sivun alkuun
$   £   ¥