Sijoittajan kirjasto

Takaisin kirjaston alkusivulle


Sijoituskirja

Kirjoittaja: Vesa Puttonen
Julkaistu: 2001
Osta Sijoituskirja Info kirjakaupasta
Menestyminen nykyaikaisilla sijoitusmarkkinoilla vaatii osaamista, jota ei koskaan ole liikaa. Juuri kun alkaa tuntua siltä, että pörssimekanismin ymmärtää, tulee jotain, mikä romuttaa itsetunnon. Ja henkilökohtaisen talouden. 1990-luvun lopun pörssikupla opetti taas kerran jotain uutta markkinoiden toiminnasta. Vai opettiko sittenkään?

Tämä kirja auttaa lukijaa toimimaan sijoitusmarkkinoilla. Pörssin kivenkova logiikka pettää vain silloin, kun inhimillisille voimille annetaan liian paljon valtaa. Ja sijoituspäätösten takanahan on aina ihminen. Sijoittajien todellisen käyttäytymisen ymmärtäminen on rahanarvoinen taito, sillä matemaattisten mallien lisäksi markkinoilla määräävät inhimillinen ahneus, epärationaalisuus ja tappiokammo. Nämä säilyvät markkinatilanteesta huolimatta. Vastaavasti kuin pörssikuplia, inhimillinen ylireagointi aiheuttaa tilanteita, joissa osakkeet ovat todellista arvoaan edullisempia. Aliarvostettujen osakkeiden löytämien tuottaa sijoittajalle mielihyvän lisäksi varallisuutta.

Kauppat.tri Vesa Puttonen toimii Helsingin kauppakorkeakoulussa rahoituksen professorina. Hän on toiminut toimitusjohtajana Conventum Rahastoyhtiö Oy:ssä ja johtajana Helsingin Pörssissä.
Lähde: Bookplus


sivun alkuun
$   £   ¥