Säästäminen ja säästövinkit

Säästövinkit - Autot ja autoilu

Ajoit sitten paljon tai vähän niin pienillä teoilla voit säästää autoilukustannuksistasi ison rahan vuosittain.

Otan mielelläni vastaan kommentteja, kritiikkiä ja ehdotuksia tästä uudesta osiosta, ota yhteyttä vaikka palautelomakkeella.

Suunnittele ajoreittisi
Suunnittelemalla reittisi valmiiksi säästät ylimääräiset kilometrit ja turhat odottelut liikenteessä. Ajamattomat kilometrit ovat säästöä parhaimmillaan.

Käytä kimppakyytejä
Netissä toimii useita ryhmiä niin työmatka- kuin harrastekimppakyydeille. Kimppakyytejä käyttämällä ajokustannukset jakautuvat useamman henkilön kesken.

Keskitä asiointisi yhteen
Asiointikäynneistä kertyy helposti paljon kilometrejä. Kun keskität asiointisi yhdelle päivälle niin säästät paljon edestakaista ajelua.

Opettele taloudellinen ajotapa
Taloudellisella ajotavalla voit säästää tutkimuksen mukaan 12% polttoainekustannuksista. Lisäksi auton huoltotarve vähenee etenkin jarrujen osalta. Artikkeli taloudellisesta ajotavasta

Tarkista rengaspaineet
Väärillä rengaspaineilla renkaat kuluvat epätasaisesti ja niiden käyttöikä lyhenee oleellisesti. Lisäksi väärä rengaspaine lisää auton kulutusta.

Älä unohda suksiboksia katolle
Suksiboksi tai taakkateline katolla lisää auton kulutusta lisätessään ilmanvastusta. Ota boksi ja taakkatelineet aina käytön jälkeen pois niin säästät polttoainekuluissa.

Älä varastoi tavaraa autossasi
Ylimääräinen paino nostaa auton kulutusta. Esimerkiksi takakonttiin unohtuneet työkalut saattavat vuoden mittaan maksaa yllättävän paljon lisätessään polttoaineen kulutusta.

Huollata autosi säännöllisesti
Moni autoa vaivaava pieni vika löydetään säännöllisesti huolettuna riittävän ajoissa eikä ehdi tekemään isompaa ja kalliimpaa vikaa.

Muista moottorin esilämmitys kylmällä kelillä
Moottorin esilämmitys pienentää auton polttoaineen kulutusta ja vähentää auton moottoriin kohdistuvaa rasitusta kylmällä kelillä käynnistämisessä.

Käytä moottorijarrutusta
Kun hidastat esim liikennevaloihin niin käytä moottorijarrutusta. Moottorijarrutuksessa polttoaineen syöttö keskeytyy ja kulutus putoaa nollaan. Mikäli painat kytkimen pohjaan hidastaessasi niin polttoaineen kulutus jatkuu koko ajan.

Vältä ylinopeutta
Jo pienikin ylinopeus nostaa polttoaineen kulutusta merkittävästi. Lisäksi etenkin taajama-alueella jarrutukset lisääntyvät jolloin jarrut kuluvat nopeammin aiheuttaen ylimääräisiä kustannuksia.

29.11.2012 säästövinkit autot ja autoilu julkaistu

sivun alkuun

$   £   ¥